top of page

Vinkit onnistuneisiin huomenlahjakuviin - osa 2


Tässä huomenlahjakuvausvinkkien toisessa osassa aiheina ovat kuvauksen suunnittelu, asut ja rekvisiitta sekä kuinka antaa kuvat puolisolle lahjaksi. Jos et vielä ehtinyt lukea ensimmäistä osaa, niin klikkaa tästä.

Kuvauksen suunnitelu

Kuvauksen suunnittelu yhdessä valokuvaajan kanssa on olennainen osa kuvausta. Minä aloitan sunnittelun kanssasi sähköpostissa tai puhelimessa ja suunnittelua jatketaan kuvauspäivänä ennen kuvaamisen aloittamista sekä kuvauksen aikana. Ensimmäinen suunniteltava asia on tietysti kuvauspaikka, joka voi olla melkein mikä vain kuten koti, hotellihuone, vanha lato tai jokin luonnonkaunis paikka. Suunnittelun yhteydessä mietimme parhaita puoliasi, mistä puolisosi sinussa erityisesti pitää ja millainen tyyli juuri sinulle sopii. Voit hyvin selailla kuvia vaikka Pinterestistä, mutta tarkkoja poseerauksia ei kannata opetella ulkoa, sillä se vie kuvista luontevuutta. Kuvaajana minä opastan sinut kuvauksen läpi ja autan löytämään sinulle parhaiten sopivat poseeraukset. Kuvausolosuhteet voivat myös asettaa rajoituksia sille millaisia kuvia voimme tehdä, joten poseerausten opettelu voi mennä täysin hukkaan.

Asut ja rekvisiitta

Uusien alusvaatteiden hankkiminen huomenlahjakuvausta varten ei ole lainkaan huono ajatus. Romanttinen ja seksikäs idea on käyttää jotakin kuvauksissa käyttämääsi alusasua myös hääpäivänä, jos se vain sopii pukusi alle. Mutta ostit sitten uusia asuja tai et, niin tärkeintä on, että valitset kuvaukseen mieleisiäsi alusasuja, joissa tunnet olosi kauniiksi ja seksikkääksi. Alusasujen lisäksi voit varustautua myös muulla mieleiselläsi rekvisiitalla ja asusteilla kuten vihki- ja kihlasormuksesi, korkkarit, huntu, tiara, korut, kauluspaita, korsetti, sukkahousut, sukkanauha, huivi, aamutakki, kukat, jokin puolisosi tai omaan harrastukseesi tai työhösi liittyvä vaate tai esine jne. Vain oma mielikuvituksesi on tässä rajana. Minulta löytyy myös hieman rekvisiittaa, jota voit halutessasi lainata.

Kuvien antaminen puolisolle

Kuvien antamiseen puolisolle on monta erilaista tapaa. Voit antaa kuvat ihan vain simppelisti digitiedostoina vaikka muistitikulla. Jos haluat tehdä vielä suuremman vaikutuksen, sinun kannattaa antaa ainakin yksi kuva fyysisenä kuvatuotteena. Itse tarjoan kuvatuotteissa vaihtoehdoiksi fine art -printtejä, upeita isoja valokuvatauluja ja superlaadukkaita kuvakirjoja ja -albumeja, joihin voit tutustua hieman tarkemmin täällä.

Huomenlahja annetaan perinteisesti hääyön jälkeisenä aamuna, jolloin voit antaa kaikki kuvat kerralla. Jos haluat ylläpitää jännitystä, voit antaa kuvat yksikerrallaan esimerkiksi kerran kuussa samana päivämääränä kuin teidän hääpäivänne on. Kuvia voi säästää myös syntymäpäivä- tai joululahjaksi tai otattaa vuosipäivän kunniaksi, jos et otattanut huomenlahjakuvia, kun menitte naimisiin.

Mikä sinun mielestäsi on paras tapa antaa huomenlahjakuvat puolisollesi?

bottom of page