top of page

Miten valita sopiva kuvaaja boudoirkuvaukseen? | Suvi Helmi Photography


Huomenlahjakuvaus on jännittävä elämys

Oletko harkinnut boudoirkuvausta? Onko kuvauksen varaaminen tuntunut haastavalta, koska et ole ollut varma miten löytää hyvä valokuvaaja?


Oikeastaan kyse ei ole hyvän kuvaajan löytämisestä vaan sinulle sopivan kuvaajan löytämisestä. Tähän vaikuttavat paitsi se minkä tyylisiä kuvia haluat itsestäsi myös se missä haluat tulla kuvatuksi ja millainen persoona olet.


Millaisia kuvia haluat itsestäsi?


Boudoirkuvaustyylejä on erilaisia ja kuvaajat myös käsittelevät kuvia eri tavoin. Jotkut kuvaajat tekevät hyvin rohkeita erottisia kuvia, kun toisten kuvaajien tyyli on sensuellimpi. Osa kuvaajista käsittelee kuvia paljon ja on valmis myös muokkaamaan kehonmuotoja kuvankäsittelyn keinoin. Toiset kuvaajat ovat viehtyneempiä luonnollisempaan lookiin kuvissa ja keskittyvät käsittelemään kuvia lähinnä sävyjen ja valon ja varjojen osalta. Monet valokuvaajat kuvaavat boudoirkuvia luonnonvalolla ja osa taas käyttää kuvissa salamaa. Kuvien luonne on usein hyvin erilainen valaisutavasta riippuen.


Oma tyylini on herkkä, romanttinen, luonnollinen ja sensuelli, mutta samaan aikaan myös vahva. Toisinaan sopiva valo ja kuvattavan persoona inspiroivat minut kuvaamaan myös hieman editorial-tyylisiä kuvia. Kuvaan pääasiallisesti luonnonvalolla, mutta joskus myös salamalla.


Kannattaa käyttää hieman aikaa erilaisten boudoirkuvien tutkimiseen esim. Instagramissa tai Pinterestissä. Kun olet saanut luotua itsellesi mielikuvan siitä minkä tyylisiä kuvia haluat itsestäsi, voit aloittaa sopivan kuvaajan metsästämisen. Googlesta ja Instagramista sopivilla hakusanoilla hakemalla löydät varmasti hyvin erilaisia vaihtoehtoja. Suomalaisten kuvaajien löytäminen on helppoa Instagramissa hastageilla #boudoirkuvaus ja #huomenlahjakuvaus. Facebookin Häät kuviksi -ryhmässä voi hakea hääkuvaajan lisäksi myös boudoirkuvaajaa. Monet hääkuvaajat kuvaavat myös boudoirkuvia.


Boudoirkuvaus luonnossa Kuva: Suvi Helmi Photography


Missä haluat tulla kuvatuksi?


Onko kotisi täydellinen paikka kuvaukselle ja haluat kuvauksen tapahtuvan ehdottomasti siellä? Vai kenties juuri päinvastoin? Tai ehkä haluaisit kuvauksen ulkona luonnossa?


Ota selvää millaisia vaihtoehtoja omat suosikikuvaajasi ehdottavat kuvauspaikaksi. Osalla kuvaajista on käytössään studio, mutta monet kuvaavat asiakkaan luona tai hotellissa. Jos kuvaajalla on oma studio ei studiossa kuvaamisesta pääsääntöisesti tule lisäkuluja, mutta hotellihuone kuvausta varten on tyypillisesti asiakkaan kustannettava erikseen.


Studioita on erilaisia ja se, millainen studio kuvaajalla on, vaikuttaa paljon siihen millaisia kuvia on mahdollista luoda. Oma juuri boudoirkuvaukseen loistavasti sopiva studioni on 100 v vanhassa kivitalossa ja siinä on upeat isot ruutuikkunat leveillä ikunalaudoilla ja kaunis valo. Kuvaankin suurimmaksi osaksi luonnonvalolla ja hyödynnän ikkunoita paljon kuvissa.


Ulkokuvausta varten rauhallisen kuvauspaikan löytäminen ei ole Suomessa kovin vaikeaa ja suurin osa kuvaajista on valmis rämpimään pusikossa sopivalle kuvauspaikalle päästäkseen. Jos sinulla ei ole mielessäsi jo valmiina sopivaa ulkokuvauspaikkaa, voit kysyä kuvaajalta ehdotuksia.


Ihana luonnonvalostudio boudoirkuvaukseen Kuva Suvi Helmi Photography

Millainen ihminen olet?


Valokuvaajan valitsemisessa kannattaa keskittyä kuvaus- ja kuvankäsittelytyylin lisäksi myös kuvaajan persoonaan. Parhaat kuvat nimittäin syntyvät silloin, kun sinä viihdyt kuvaajan seurassa. Se millainen olet on jo varmasti vaikuttanut siihen minkä tyylisiä kuvia haluat itsestäsi, mutta kuvien lisäksi kannattaa tutustua myös kuvaajan esittelyyn itsestään ja siihen millaisen fiiliksen kuvaajasta saat vaikkapa somen perusteella. Tuntuuko siltä, että kuvaajan persoona ja arvot kohtaavat omasi? Voit myös soittaa harkitsemallesi kuvaajalle ja jutella kuvaajan kanssa puhelimessa tai jopa tavata livenä, jos se on mahdollista, ennen kuvauksen varaamista.


Itse en viihdy erityisen hyvin kameran edessä. Siksi teenkin kaikkeni, jotta kuvattavani voivatt nauttia kuvauksesta ja saada siitä voimauttavan kokemuksen. Olen luonteeltani introvertti, mutta kuvatessani päästän sosiaalisen puoleni valloilleen ja olen valmis hassuttelemaan. Pyrin luoman rennon ilmapiirin, jossa kuvausta ei tarvitse jännittää. Boudoirkuvauksessa saa nauraa!


Boudoirkuvaus on parhaimmillaan hauska elämys Kuva Suvi Helmi Photography


Kuvaajan valinta


Kun yhdistät kuvien tyylin, kuvaajan tarjoamat mahdollisuudet kuvauspaikan suhteen ja kuvaajan persoonan, pystyt tekemään itsellesi sopivimman kuvaajavalinnan. Vaikka sopivan kuvaajan etsimiseen saattaa vierähtää tovi, se kannattaa, sillä kuvat ja muisto kuvauskokemuksesta säilyvät.Boudoirkuvaus studiossa Kuva Suvi Helmi Photography

コメント


bottom of page