Rakastan suklaata ja kissoja ja monia, monia muita juttuja kuten sammakoita, hevosia, villasukkia ja syvällisiä keskusteluja.

Moni suosikkipaikoistani maailmassa alkaa S-kirjaimella. Niitä ovat mm. Suomi, Swazimaa (pikkiriikkinen valtio Etelä-Afrikan kyljessä), Sveitsi, Samos (saari Kreikassa) ja uusin tuttavuuteni Slovenia. Italia on poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Ystävällisyyden ja avuliaisuuden näkeminen niin ihmisiä kuin eläimiäkin kohtaan saa minut aina hyvälle mielelle.

Valokuvaus on kulkenut mukanani aina. Sain ensimmäisen oman kamerani jo ala-asteella, mutta vasta aikuisiällä päätin lähteä opiskelemaan valokuvausta  ja tehdä siitä itselleni ammatin.

 

Rakastan aitojen tilanteiden tallentamista ja siksi kuvaankin kaikkein mieluiten häitä ja muita perhejuhlia,  tapahtumia sekä perheiden tavallista arkea dokumentaarisesti. Aitoja ja luonnollisia hetkiä haluan tallentaa myös kuvatessani potretteja niin lapsista kuin aikuisistakin. Nautin ihmisten kuvaamisesta ja haluan saada kuvattavat viihtymään kameran edessä tai jopa unohtamaan kameran. Siksi pyrin tekemään kuvaustilanteista rentoja ja positiivisia. Voimme lähteä pienelle kävelylle, poiketa teellä suosikkikahvilassasi tai kieriskellä nurmikolla, mikä vain parhaiten sopii sinun tai muiden kuvattavien personaan.

 

Teen kuvauskeikkoja kotoani Järvenpäästä käsin. Sopimuksen mukaan kuvaan kaikkialla Suomessa ja maailmalla. Ennen valokuvausopintoja olen opiskellut sosionomiksi ja kirkonnuorisotyön-ohjaajaksi ja tehnyt nuorisotyötä useita vuosia. Nuorisotyö on opettanut minulle paljon ihmisyydestä. Se on auttanut minua kuvaajana luomaan syvemmän yhteyden ihmisiin, jotka kamerani eteen tulevat.

 

Häät

 

Ohikiitävien hetkien tallentaminen ja hymyistä, suudelmista sekä onnenkyynelistä koostuvien muistojen säilöminen on minulle valtava etuoikeus. Muistot ovat korvaamattomia ja juuri valokuvat välittävät näitä muistoja. Oma hääpäivä on ollut yksi elämäni tärkeimmistä päivistä ja valokuvien kautta pääsemme mieheni kanssa sukeltamaan takaisin hääpäivään milloin haluamme. Saman mahdollisuuden haluan tarjota myös sinulle ja hänelle, jota rakastat.

Perheet

 

Naurua, kyyneleitä, räkää, kadonneita sukkia ja halauksia. Tavallinen arkikin on kuvaamisen arvoista ja siksi tarjoan dokumentaarista perhekuvausta. Se on juuri sinulle ja perheellesi, joka haluat vielä vuosikymmenienkin päästä muistaa millaista elämänne on nyt ja näyttää sen myös lapsillesi ja lapsenlapsille. Iloa, itkua, kaaosta, rakkautta. Sitä aitoa elämää.

horizontal-black.png

© 2018 Suvi Helmi Photography

+358 50 5252927 | suvi@suvihelmi.com

Järvenpää | Helsinki

Tietosuojaseloste