top of page

Vinkit onnistuneisiin huomenlahjakuviin - osa 1


Huomenlahjakuvaus

Huomenlahjakuvaus on lahja paitsi puolisollesi myös sinulle itsellesi. Kuvaus jännittää varmasti jokaista kuvaukseen tulevaa, mutta onnistunut kuvaus antaa valtavasti positiivista energiaa ja itseluottamusta. Tässä muutama vinkki onnistuneeseen kuvaukseen ja kuviin:

Kuvaajan valitseminen

Valokuvaajan valitsemisessa kannattaa keskittyä kuvaus- ja kuvankäsittelytyylin lisäksi myös kuvaajan persoonaan aivan kuten hääkuvaajaakin valitessa. Parhaat kuvat nimittäin syntyvät silloin, kun sinä viihdyt kuvaajan seurassa. Kuvien lisäksi kannattaa siis tutustua myös kuvaajan omaan esittelyyn itsestään ja vaikka jutella kuvaajan kanssa puhelimessa tai tavata livenä, jos se on mahdollista.

Huomenlahjakuvaus

Valmistautuminen kuvaukseen

Ennen kuvausta on silmäpussien minimoimiseksi hyvä pyrkiä nukkumaan kunnolliset yöunet. Hyvin levänneenä kuvauksessa on kivempaakin. Nälkäisenäkään et nauti kuvauksesta, joten kannattaa syödä kevyesti ennen kuvausta. Raskaita ja turvottavia ruokia on kuitenkin syytä välttää, jotta olet parhaimmillasi.

Jotta iholla ei olisi pahoja painaumia suosittelen aina käyttämään kuvauspäivänä kiristämättömiä vaatteita ja olemaan ilman rintsikoita, jos se on mahdollista. Sukatkin kannattaa valita sen mukaan, ettei niistä jäisi iholle painaumia.

Huomenlahjakuvaus

Meikki ja kampaus

Kampaus ja meikki on hyvä tehdä nimenomaan kuvausta varten, mutta niiden ei tarvitse olla superkestäviä ellet halua hyödyntää kaunista lookiasi päivän muissa menoissa. Meikin ja kampauksen voit hyvin tehdä itse, mutta jos olet epävarma niiden suhteen, hyvä ratkaisu on jättää ne ammattilaisten tehtäväksi. Voit varata mieleisesi kampaajan ja meikkaajan itse tai jättää meikistä ja kampauksesta sopimisen minulle. Hyvä idea on varata huomenlahjakuvaus koemeikki- ja -kampauspäiväksi.

Meikin tärkeimpiä osia ovat matta meikkipohja ja kevyt puuterointi ikävien kiiltojen välttämiseksi. Kuvissa meikki toistuu hieman todellisuutta laimeammin, joten jos meikkaat itse, kannattaa meikistä tehdä hieman tavallista voimakkaampi. Erityisesti kulmia ja ripsiä kannattaa korostaa kuvausta varten.

Huomenlahjakuvaus

Ensi viikolla julkaisen toisen osan tähän postaukseen. Siinä käsittelen mm. kuvauksen suunnittelua, asuja ja rekvisiittaa sekä mitä erilaisia tapoja kuvien antamiseen puolisolle voi keksiä.

Mihin huomenlahjakuvaukseen liittyvään kysymykseen sinä haluaisit saada vastauksen?

bottom of page