top of page

Sateenkaaren alla, ristin juurella


Tänään on kansainvälinen homo-, trans- ja bifobian vastainen päivä ja sen kunniaksi päätin julkaista muutamia kuvia dokumentaarisesta Sateenkaaren alla, ristin juurella -valokuvausprojektistani. Projekti käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, uskoa ja kirkkoa. Projektissa on mukana kahdeksan keskenään hyvin erilaista seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöä edustavaa kristittyä. Entuudestaan tunsin heistä vain kaksi, joten se avoimuus millä kaikki ottivat minut elämäänsä on ollut häkellyttävää.

Projektin kuvaaminen on avannut minulle aivan uusia maailmoja ja tuonut uusia ystäviä. Olen äärettömän kiitollinen Juhalle, Miolle, Pialle, Heikille, Hemmille, Tildalle, Bealle ja Kimmolle sekä heidän ystävilleen, perheenjäsenilleen ja työtovereilleen siitä, kuinka rohkeasti he ovat lähteneet projektiin mukaan.

Olen työstänyt projektia nyt vuoden verran ja paljon on vielä tehtävää. Pala palalta kuitenkin rakentuu kokonaisuus, joka kertoo erilaisten ihan tavallisten ihmisten erilaisista ihan tavallisista elämistä. Mukana on tarinoita sinkkuudesta, parisuhteesta ja perhe-elämästä; työstä ja opiskelusta; kokemuksista maailmalta ja koti-Suomesta; itsensä etsinästä ja tietysti uskosta.

Voit seurata projektia Instagramissa @sateenkaarenallaristinjuurella. Kesällä projekti tulee olemaan pieni muotoisesti esillä myös näyttelynä Kallion kirjastossa ja näyttelyn avajaisia vietetään tietysti Pride-viikolla.

bottom of page