top of page

Häät & koronavirus COVID-19Uusi koronavirus aiheuttaa paljon stressiä ja päänvaivaa tämän vuoden hääpareille.


Pitäisikö häitä siirtää tai perua kokonaan? Jos siirretään, niin riittääkö siirtäminen syksyksi vai pitäisikö siirtää häät ensi vuoteen? Tuleeko siirtämisestä lisäkuluja ja kaatuuko meidän budjetti? Jos pidetään suunnitelmat ennallaan, tulevatko vieraat juhliin? Puhuuko kukaan mistään muusta kuin koronasta meidän häissä? Pitäisikö mennä nyt vain naimisiin ja juhlia myöhemmin?


Kysymyksiä pörrää päässä miljoona ja päätöksen teko ei ole helppoa. Tärkein kysymys on kuitenkin se mikä teille on tärkeää hääpäivässänne. Sillä naimisiin menemisessä on kyse teistä kahdesta ja teidän rakkaudestanne.


Onko teille tärkeää, että hääpäivänänne pääsette juhlimaan sitä kaikkien ystävien ja sukulaisten kanssa isolla joukolla? Jos vastaus on kyllä, silloin häiden siirtämistä kannattaa harkita.


Haaveilitteko ehkä salaa vihille karkaamisesta? Ehkä teidän kannattaa luopua isojen häiden järjestämisestä ja karata. Isot juhlat voi järjestää myös myöhemmin, jos siltä tuntuu. Itse suunnittelen tässä 10v hääpäiväjuhlaa ensi vuodeksi.


Olisitteko ehkä halunneet pienet rennot häät piknikin merkeissä, mutta muiden odotuksien vuoksi olitte järjestämässä isoja häitä? Omia toiveita kannattaa kuunnella ja suunnitelman muuttaminen on järkevää.


Naimisiin onneksi ainakin toistaiseksi pääsee koronasta huolimatta ja parhaimmillaan koronavirustilanne voi antaa mahdollisuuden irrottautua muiden odotuksista ja suunnitella juuri sellaisen hääpäivän kuin oikeasti haluaa. Nyt on aika unohtaa ulkoa tulevat paineet ja keskittyä siihen mitä TE haluatte.Koko hääpäivä voi olla erityinen, vaikka siihen ei sisältyisikään isoja juhlia. Voitte tehdä juuri sellaisia juttuja, kuin ihan oikeasti haluatte. Voitte mennä suosikkiravintolaanne tai ehkä tilata ruuat sieltä kotiinne, mökille tai sinne missä ikinä haluattekaan päivää viettää. Voitte järjestää piknikin kahdestaan tai muutaman lähimmän ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Voitte lähteä metsään, melomaan tai maalata yhdessä taulun. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.


Kaikki mitä te oikeasti tarvitsette on vihkijä, kaksi todistajaa sekä toisenne.


Ps. Jos teidän hääpäivänne ei jää nyt voimassa olevan poikkeustilan alle tai ole parin viikon sisällä siitä, kannattaa kuitenkin odottaa vielä hieman ennen päätösten tekoa. Tilanne muuttuu nyt nopeasti ja voi kuukauden kuluttua näyttää hyvin erilaiselta. Omiin palveluntarjoajiin kuten juhlapaikkaan, cateringiin, valokuvaajann, bändiin jne. kannattaa kuitenkin olla yhteydessä saman tien, jos harkitsette häiden siirtämistä. He voivat kertoa teille mitkä päivät heillä on vapaana ja auttaa uuden ajankohdan miettimisessä.


Pps. Tietysti, jos nykyiset hääsuunnitelmat ovat alkaneet joka tapauksessa tuntua vääriltä, suunnitelmaa on hyvä muuttaa saman tien.Commenti


bottom of page