top of page

Kuinka hukata tärkeät kuvat nopeasti ja tehokkaasti - ja kuinka ei


Tärkeiden valokuvien, kuten hääkuvien, hukkaaminen on helppoa ja näppärää näillä yksinkertaisilla ohjeilla:

1. Säilytä digikuvia vain yhdellä muistitikulla, kovalevyllä tms.

2. Älä käytä pilvipalveluita.

3. Älä tee varmuuskopioita.

4. Älä missään nimessä teetä paperikuvia tai muita kuvatuotteita.

Sitten vain odotat.

Enemmin tai myöhemmin tietokone, kovalevy, muistitikku tms. hajoaa ja kuvat hukkuvat sen mukana. Helppoa! Eikö?

Joitain vuosia ennen kuin aloin vakavissani kuvaamaan meiltä hajosi pöytäkoneen kovalevy ja sen mukana menivät yhden kesälomareissun kuvat. Tietenkään en ollut varmuuskopioinut kuvia minnekään puhumattakaan siitä, että olisin teettänyt niistä paperikuvia. Totta puhuakseni en ole teettänyt omista henkilökohtaisista kuvistani paperikuvia seitsemään vuoteen, vaikka rakastan paperikuvia yli kaiken.

Tähän pätee sanonta suutarin lapsella ei ole kenkiä. Kaikki kuvat lojuvat kovalevyjen syövereissä ja sieltä niitä ei kukaan katsele. Kuvat muuttuvat todellisiksi minulle vasta, kun ne ovat käsinkosketeltavia. Haluan selailla niitä albumissa ja katsella seinällä (ja seinällä en tässä tarkoita Facebook-seinää). Siksi olen pitkään halunnut tarjota asiakkailleni huippulaatuisia kuvatuotteita, joiden kautta kuvamuistot herääväät eloon. Nyt tämä on vihdoin totta ja kauttani on saatavissa upeita museolaatuisia fine art -kuvasuurennoksia sekä laadukkaita käsityönä valmistettuja valokuvakirjoja ja -albumeja.

Pitäkää kuvamuistoistanne kiinni ja muistakaa varmuuskopioida kuvat ja teettää paperikuvia!

Kuvasuurennokset valmistetaan Suomessa ja niitä on saatavissa eri kokoisina alkaen perinteisistä 10x15cm kokoisista kuvista. Valokuva-albumit ja -kirjat valmistetaan Portugalissa, sillä Suomessa ei ole ketään, joka valmistaisi näitä tuotteita haluamallani laadulla. Valokuva-albumeiden kansimateriaalina on nahka ja kirjojen kansimateriaalina kangas. Näissä kansimateriaalin väri ja kankaissa myös laatu on asiakkaan valittavissa. Asiakas voi myös valita kaikissa kuvatuotteissa haluaako kuvansa kiiltävänä vai mattana.

Valokuva-albumi nahkaisilla kansilla:

Valokuvakirja kankaisilla kansilla:

Fine art -paperikuvat:

bottom of page